Почетна Актуелно ОСЛОБОЂЕЊЕ НА ПУТУ КРОЗ ХЕРЦЕГОВИНУ:Ђорђевић и Косовић одали пошту страдалим Србима (ВИДЕО)

ОСЛОБОЂЕЊЕ НА ПУТУ КРОЗ ХЕРЦЕГОВИНУ:Ђорђевић и Косовић одали пошту страдалим Србима (ВИДЕО)

by Stefan Milanovic

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић и генерални секретар покрета Ослобођење Никола Косовић обишли су Херцеговину.

Покрет Ослобођење већ неколико месеци обилази Србију. Млађан Ђорђевић, у оквиру акције, коју је покрет Ослобођење назвао “Разговор са Србијом”, обилази Србију и разговара са становништвом.

Међутим, овога пута покрет Ослобођење је посетио и Херцеговину. Ђорђевић и Косовић су боравили у Требињу, а посетили су манастир Тврдош, разговарали са владиком Атанасијем Јевтићем, обишли гроб чувеног српског књижевника Јована Дучића. Враћајући се према Србији Ђорђевић и Косовић, посетили су место страдања Срба, који су страдали од усташа, недалеко од места Корита.

У овом месту су пронађени остаци 134 Срба. Њихови посмртни остаци похрањени су недалеко од места где су и нађени у селу Корита. Чланови покрета Ослобођење одали су пошту свим страдалима. Ђорђевић и Косовић су у видео снимку који је објављен на званичном каналу покрета Ослобођење указали на чињеницу да своје жртве не смемо заборавити.

Цео видео путовања можете погледати ОВДЕ: