Почетна Колумна ЂОРЂЕВИЋ НА СЕДНИЦИ СКУПШТИНЕ НАРОДА ЕВРОАЗИЈЕ

ЂОРЂЕВИЋ НА СЕДНИЦИ СКУПШТИНЕ НАРОДА ЕВРОАЗИЈЕ

by Stefan Milanovic

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић учествовао је у оквиру службене посете Москви седници Председништва Скупштине народа Евроазије, где обавља функцију заменика генералног секретара. 

„На састанку Председништва је пре свега разговарано о правцима за даљи развој сарадње између земаља Евроазије, као и о продубљивању постојећих облика друштвене, економске, политичке и културне кооперације. Такође је разматрано проширење рада организације на нове државе“, изјавио је након састанка Млађан Ђорђевић. 

Он је објаснио да је главни циљ ове организације промовисање сарадње у разним областима, а нарочито у економској сфери, те да му се чини да актуелне власти у Србији „слабо користе огромне привредне потенцијале из могуће тешње сарадње са огромним тржиштем Евроазије“.

Скупштина народа Евроазије основана је 2017. године као међународна невладина организација са седиштем у Москви. На оснивачком конгресу је учествовало преко 1500 делегата из шездесет земаља, а оснивање је подржао и председник Руске Федерације Владимир Путин, који је том приликом истакао значај ове иницијативе у очувању мира и подстицању чвршћих веза између народа Евроазије.

Председник покрета Ослобођење се на маргинама седнице састао са генералним секретаром Скупштине, Андрејем Јурјевичем Бељаниновим. Бељанинов је генерал Руске федералне службе безбедности ФСБ и бивши директор Евроазијске банке за развој, а Ђорђевић и он су разговарали о актуелној политичкој ситуацији у Србији и Русији, као и о стању на Косову и Метохији.

Лидер Ослобођења Млађан Ђорђевић налази се у вишедневној посети Русији, у оквиру које учествује на међународној конференцији о Косову и Метохији, а имаће и низ билатералних састанака у Руској думи, државној администрацији и Руској православној цркви.