Почетна Колумна ЧЕЈОВИЋ: НАПРЕДЊАЦИ У ЦРНОЈ ГОРИ ПРАВЕ ВИШЕ ШТЕТЕ НЕГО КОРИСТИ

ЧЕЈОВИЋ: НАПРЕДЊАЦИ У ЦРНОЈ ГОРИ ПРАВЕ ВИШЕ ШТЕТЕ НЕГО КОРИСТИ

by Stefan Milanovic

Поводом јучерашње вести да је у Црној Гори прво ухапшено, а затим и протерано осам чланова Српске напредне странке из Ниша, огласио се Радован Чејовић из покрета Ослобођење. Осморо нишких напредњака је у Црној Гори било у склопу кампање за локалне изборе у Никшићу.   

„Неки од напредњака ухапшених у Црној Гори су познати нишки насилници, који нападају опозиционе активисте. Већина њих је уредно запослена у нишким јавним предузећима, а по званичним документима је јуче била на својим радним местима“ наводи Чејовић и пита да ли су они добили дозволе предузећа за радни одлазак у Црну Гору.

„Њихове плате се исплаћују од нашег новца, да би они ишли по околним земљама и учествовали у кампањама за локалне изборе“, истиче он.

Чејовић је додао да је „неспорна жеља Срба да помогну браћи у Црној Гори, којима су права у претходном периоду била угрожена“. Али спорно је, како каже, на који начин се шаљу ти људи, и који људи се уопште шаљу.

„Међу њима је и лице које је на недавним протестима због лоше безбедносне ситуације у Нишу физички насрнуло на једну девојку. Присуство таквих људи Србима у Црној Гори прави више штете него користи“, кажу из покрета Ослобођење.

Чејовић је прозвао нишку власт, која се, како каже, „по обичају крије од медија и не даје одговоре у вези ове афере“.

„Захтевамо да знамо по чијој наредби су локални чланови и функционери СНС били у Црној Гори, шта су тамо тачно радили и ко их је платио за то? Да ли је то њихов задатак у јавним предузећима у којима добијају плату од новца свих грађана Ниша?“ пита Радован Чејовић.