Почетна Колумна ЂОРЂЕВИЋ: СРАМНО ЈЕ ШТО ВЛАДА СРБИЈЕ ПОЗИВА НА КОСОВСКЕ ИЗБОРЕ!

ЂОРЂЕВИЋ: СРАМНО ЈЕ ШТО ВЛАДА СРБИЈЕ ПОЗИВА НА КОСОВСКЕ ИЗБОРЕ!

by Stefan Milanovic

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић огласио се данас поводом позива на гласање на косовским парламентарним изборима, који је упутила Влада Србије. У позиву Владе који емитује јавни сервис РТС се посебно апелује на интерно расељена лица са Косова и Метохије, која живе у централној Србији, да гласају на изборима 14. фебруара. 

„Срамно је и скандалозно да Влада Републике Србије и РТС позивају наше грађане да гласају на нелегалним изборима за тзв. скупштину независног Косова. То је директно давање легитимитета Приштини и још један доказ да Вучићев режим ради на остваривању независног Косова“, каже Ђорђевић.

Он истиче да је „посебно нечасно“ што се Влада Србије „сакрива иза Срба у покрајини“, будући да у тексту позива стоји да се упућује на захтев наших грађана који живе на Косову и Метохији. Ђорђевић такво оправдање оцењује као „лицемерје и кукавичлук“. 

Лидер покрета Ослобођење каже да је непоштено и то што се у позиву наводи да се ради о „покрајинским изборима“:

„То нису никакви покрајински избори, нити су избори за покрајинске институције Републике Србије. Грађани не би требало да имају илузије о томе. То су избори које организују институције тзв. независног Косова, за парламент који Србија својим уставом и законима не признаје. Али Александар Вучић и његов режим их признају и здушно раде на томе да им дају легитимитет.“

Ђорђевић је позвао грађане да се не одазову на овај „сраман позив“ и да не дају подршку институцијама независног Косова. 

„Посебно их позивам да не гласају за криминалце из Српске листе, која је за рачун Вучићевог режима окупирала српске средине на Косову и држе Србе у страху. А онда оду у Приштину и спремно сарађују са Тачијем, Харадинајем и осталим ратним злочинцима, подржавајући њихове владе и учествујући у коалицијама“ истиче председник Ослобођења.