Почетна Колумна ОСЛОБОЂЕЊЕ ОДРЖАЛО ПРОТЕСТ ИСПРЕД ПРЕДСЕДНИШТВА, ВУЧИЋУ ОСТАВИЛИ ЛИСИЦЕ

ОСЛОБОЂЕЊЕ ОДРЖАЛО ПРОТЕСТ ИСПРЕД ПРЕДСЕДНИШТВА, ВУЧИЋУ ОСТАВИЛИ ЛИСИЦЕ

by Stefan Milanovic

Покрет Ослобођење одржао је данас испред Председништва Србије протест поводом парламентарних избора на Косову и позива Александра Вучића и Владе Србије упућених грађанима Србије, да гласају на тим изборима.

Неколико десетина присталица овог покрета носило је транспарент са Вучићевим ликом и натписом „Издајник“, док је са скупа поручено да би Срби требало да бојкотују илегалне косовске изборе.

Председник Ослобођења Млађан Ђорђевић обратио се скупу поручивши да режим у Београду, након предаје енергетског система на северу Косова крајем прошле године, поново ради на креирању независне албанске државе на Косову и Метохији.

 „Александар Вучић позива Србе да гласају и учествују на изборима за парламент такозваног независног Косова. На тим изборима може да се гласа само са косовским документима, а режим преко криминалаца из Српске листе приморава Србе на Космету да гласају. То је страшан вид притиска да се прихвати такозвана косовска држава“, истакао је Ђорђевић.

Он је додао и да власт у Београду „обмањује и лаже грађане“, говорећи да се ради о покрајинским изборима.

„Покрајинске изборе расписују институције Србије, што данас није случај. Ово данас су избори за органе албанске пара-државе на територији Републике Србије, а Вучић њима пружа легитимитет и подршку.“

Ђорђевић је објаснио да Вучић тиме врши кривична дела признавања окупације и угрожавања територијалне целине, за која су у кривичном законику предвиђене затворске казне.

Са скупа је Александру Вучићу поручено да ће „кад-тад одговарати за издају Косова и Метохије пред правосудним органима“, а на огради Председништва су као порука остављене полицијске лисице.