Почетна КУЛТУРНА ПОЛИТИКА Зашто Вучић и режимски медији броје залогаје хране Млађану Ђорђевићу?

Зашто Вучић и режимски медији броје залогаје хране Млађану Ђорђевићу?

by Stefan Milanovic

Има у српском народу један израз који каже “броји му залогај хране”. Тај који “броји залогај” углавном је лош човек који је циција, не пази на друге, није дарежљив. И заиста се тај израз користи за све оне непристојне људе који желе да све контролишу и нису емпатични.


Један од људи са политичке сцене ком режимски медији, попут Информера и Ало, броје “залогаје хране” је Млађан Ђорђевић.
Прво “бројање залогаја” десило се када је Ђорђевић боравио у Москви. Наиме, Ђорђевић је сео у неки московски ресторан и наручио да једе. На некој од фотографија које је објавио на својим друштвеним мрежама видео се део хране. Режимски ударнички медији искористили су тај детаљ да “оплету” по Ђорђевићу. Пласирани су у режимски медијима тада наслови како Ђорђевић једе кавијар од 10.000 евра. А истина је била да се на фотографији видео колач тирамису, чија је цена чак из Москви, једном од најскупљих градова на свету, јефтин и износи мање од 10 евра.


Други, случај бројања “залогаја” десио се недавно и то на телевизији са националном фреквенцијом где је Александар Вучић у ударном термину у емисији Хит твит, која се емитује на телевизији Пинк, упоредио Млађана Ђорђевића и његове сараднице са “јагњећом бригадом”, алудирајући на то што Ђорђевић где год се појави на селу код српских домаћина и домаћица увек га лепо дочекају и угосте како то и наши српски обичаји и традиција налажу.

Зашто би се некога тицало ко колико, када и шта једе, остаје непознаница. Свакако, као и што је навикнути већ режим и режимски медији не бирају начина да нападну политичке опоненте.
Видљиво је да је СНС ангажовао безбедносне службе да прате опозиционаре, а извештај се изгледа подноси и о питањима у вези са храном.


Свакако, власт боље да се брине има ли народ шта да једе.

Piše: Politikon