Почетна Колумна ЂОРЂЕВИЋ ОСУДИО ПРЕБИЈАЊЕ РАШИЋЕВОГ СИНА: КРИМИНАЛЦИ ИЗ СРПСКЕ ЛИСТЕ ОПЕТ ХАРАЈУ

ЂОРЂЕВИЋ ОСУДИО ПРЕБИЈАЊЕ РАШИЋЕВОГ СИНА: КРИМИНАЛЦИ ИЗ СРПСКЕ ЛИСТЕ ОПЕТ ХАРАЈУ

by Stefan Milanovic

Преседник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић најоштрије је осудио брутални напад на сина Ненада Рашића, српског политичара са Косова и Метохије. Рашићев 18-годишњи син је претучен јуче испред гимназије у Лапљем селу, а нанете су му теже повреде. 

„Ово је већ познат образац који смо видели и код убиства Оливера Ивановића, да након учесталих медијских напада СНС и Српске листе долази до ексалације насиља према циљаним особама“, рекао је Ђорђевић.

Он је подсетио да је само један дан пре напада лично Александар Вучић на конференцији за новинаре прозивао Ненада Рашића. 

„Насиље је сада отишло корак даље, више не презају ни од физичких напада на децу. По свему што знамо, Рашићевог сина је шипкама напало више десетина особа“, оптужује лидер покрета Ослобођење.

Ђорђевић појашњава да је Ослобођење и пре недавних избора на Косову упозоравало да „криминалци из Српске листе спроводе страховладу“, као и да „држе Србе у покрајини у страху“.

„Ти велики браниоци српских интереса уништавају српске средине, а онда по директиви својих ментора из СНС иду у Приштину, седе на канабету са ОВК злочинцима и раде на остваривању независног Косова“, оштро истиче Ђорђевић.

Он је такође оценио саопштење Канцеларије за Косово и Метохију којим се изражава забринутост због напада на Рашићевог сина као „лицемерно“.

„Канцеларија учествује у медијском линчу и у одржавању мафијашке структуре која спроводи овакве акте насиља у српским срединама“, наводи председник Ослобођења.