Почетна КУЛТУРНА ПОЛИТИКА КЗШ Битка за Велико ратно острво: „То су људи који мрзе Београд!“

КЗШ Битка за Велико ратно острво: „То су људи који мрзе Београд!“

by Stefan Milanovic

Пријатељске организације „Битка за Кошутњак“, покрет Ослобођење, Народна странка, Покрет слободна Србија, Српски покрет Двери и Грађанска платформа, данас су организовале конференцију за штампу испред Скупштине града Београда.

Окупљени су се испред својих покрета, организација и странака обратили присутнима са циљем објашњења важности очувања водоизворишта на Великом ратном острву, али и на Макишу и другим локацијама у Београду, које су за Београд и Београђане од круцијалне важности.

На конференцији су говорили: Дејан Јовановић из „Битке за Кошутњак“, проф. др Душко Кузовић испред покрета Ослобођење, Марин Крешић, испред Покрета слободна Србија, Радмила Васић, испред Српског покрета Двери и Јован Мркаљ из Народне Странке.

„Лоша вест је да је власт наставља да уништава Београд. Они се понашају као да мрзе Београд. Велики проблем који је пред нама је намера власти да прошири утицај са одлуком да се урбанизују Бељарице, које су заштићено подручје. Бељарица је по вршини још веће од Великог ратног острва и због тога морамо да схватимо озбиљност проблема. Покушаћемо да у наредном периоду да са свима које занима овај проблем одговоримо на ту претњу и да покушамо да одбранимо Београд“, рекао је Дејан Јовановић из „Битке за Кошутњак“.

Сви говорници сагласни су да сваки пројекат актуелне власти штети и Београду и Београђанима.

„Ако искорачујемо одлуком да се на овом простори раде истражни радови, мимо свих закона и уредби и планова, онда се примећује једна идентична матрица понашања у свим пројектима“, наглашава Душко Кузовић и додаје:

„Такође, а сматрам да је битно, желим да се захвалим честитим и савесним појединцима из Института за водопривреду „Јарослав Черни“, чије су информације биле од огромног значаја.