Почетна Колумна (ФОТО) МНОГИ СУ ПРИМЕТИЛИ: Симбол на последњој фотографији владике Атанасија и Млађе Ђорђевића

(ФОТО) МНОГИ СУ ПРИМЕТИЛИ: Симбол на последњој фотографији владике Атанасија и Млађе Ђорђевића

by Stefan Milanovic

Блаженопочивши владика Атанасије важио је у народу за човека кога су поштовали и ценили, што због великог знања, што због благости у лицу и речима, што због спремности да увек и свуда износи истину и увек стане у одбрану истине и народа.

Његових говора и речи многи се сећају са поштовањем и дивљњем.

Млађан Ђорђевић, председник покрета Ослобођење био је пријатељ са владиком Атанасијем много деценија.

„И, иако сам имао Божју благодат да га познајем 35 година, управо по томе ћу га заувек и памтити: по односу према свом духовном брату, деци и “деци”, али и по разговорима о политици, тренутној власти и судбини нашег страдалног Космета, по којима је Таса вероватно свима познат“, написао је Млађа Ђорђевић на свом Фејсбук профилу, сећајући се пријатељства са владиком Атанасијем.

Оно што је занимљиво је податак да је Млађан Ђорђевић пре пар дана на својим друштвеним мрежама поставио фотографију са покојним владиком Атанасијем, нагласивши да је то њихова последња форографија. Многи корисници друштвених мрежа су приметили шољу из које владика Атанасије пије. Наиме, на шољи се види српска тробојка и натпис „догодине на Ловћену“.

Подсећања ради, владика Атанасије био је велики борац за слободу српског народа у Црној Гори, као и очување светиња у Црној Гори.

Још је већа занимљивост да је и његов најбољи пријатељ, такође блаженопочивши митрополит Амфилохије као завет народу у аманет оставио „да на врх Ловвћена врати цркву Светог Петра Цетињског“, што је била његова жеља.