Почетна Некатегоризовано Млађан Ђорђевић: “Јавност има право да зна зашто је скривана ИСТИНА О ЦВИЈАНУ”

Млађан Ђорђевић: “Јавност има право да зна зашто је скривана ИСТИНА О ЦВИЈАНУ”

by Stefan Milanovic

Након јучерашње вести да је на Институту за судску медицину потврђено да је тело Владимира Цвијана, некадашњег члана Српске напредне странке, обдуковано и да он није жив од 5. јануара 2018. године., јавност тражи бројне одговоре.

Да Цвијан није жив потврдили су и из Адвокатске коморе Србије. Први од политичара који су се огласили о овој теми је Млађан Ђорђевић, председник покрета Ослобођење. Он је на својим друштвеним мрежама написао објаву. Текст објаве преносимо у целости:

“Владимира Цвијана сам одлично познавао, још док је био правни саветник у кабинету тадашњег председника Тадића.

Заједно смо радили на Закону о дијаспори и Србима у региону, којим је створен правни оквир за боље везе матице и расејања, за опстанак српског народа и Српске православне цркве тамо где су угрожени, за јачање српског идентитета широм региона.

Био је генијалан правник. Дипломирао је 1999. на Правном факултету у Београду као студент генерације.

Луцидан, прек, бритког језика, што га је често доводило у невољу. Ипак, увек је говорио оно што мисли и чврсто стајао иза својих речи. Човек је то морао да цени, шта год мислио о његовим политичким изборима.Затекле су ме јучерашње спекулације да је преминуо још 2018. године, а посебно што су околности тог чина неразјашњене.

Цвијан се, као што знате, пре неколико година јавно разишао са Александром Вучићем и недуго затим нестао из јавног живота.Мислим да јавност има право да зна шта се тачно десило и зашто је то годинама скривано. Апелујем на институције да се истина што пре објави!”