Почетна Колумна Вучићу, не дамо (те)…!

Вучићу, не дамо (те)…!

by Stefan Milanovic

„И да нам нико више не одузме све, а да нам не да ништа“, изговорио је Александар Вучић на Дан сећања на страдале у НАТО агресији. А у преводу то значи – даћу вам све у замену за нешто! Сумануто, али већ виђено, спреман на продају целе Србије у замену за… шта?

До сада била је то предаја већине територије АП КиМ у замену за “припајање” севера Косова Србији, уз извесно гратис чашћење “Прешевском долином” независној држави “Косова/НДК”. Забили му нож у леђа Меркелова и Макрон и рекли – не дамо.

Обзиром да је порука “унутрашњег дијалога” била – не дамо ти ни ми, прешао је на план Б, предаја целог КиМ у замену за “убрзани” пријем Србије у ЕУ. И ту је добио – не дамо. Неће ЕУ Србију као Колумбију, па макар је Вучић на тацни нудио.

Онда је са фалш фасциклом испод руке и руком на челу, каубојима понудио КиМ са све, “Великом Албанијом” на видику, у замену за – ако ме оставите на миру, све ћу вам завршити, само стрпите се мало, док скувам жабу. Ту је добио – Небојшу Стефановића и каубојске револвераше, ДЕА, ЦИА и ФБИ, по систему – завршићеш убрзано све онако како си обећао, да ти не би пустили његове снимке.

У том бунилу креће Вучићев политички ролеркостер, заправо делиријум тременс, у коме Србију испоручује Арапима, Кинезима и помало Русима, а све за инат ЕУ и на пакост седењу на Овалној хоклици. По систему – плаши мечку решетом и ми коња за трку имамо. И ту је добио – нећеш више моћи под окриљем ноћи, само што још увек није схватио суштину српског језика и начина његовог испољавања…

А кредити се умножавају, дугови расту, око 7.000 евра по глави сваког држављанина Србије, од новорођенчета, до последњег пензионера. Толико дугује свако од нас, тренутно, страним инвеститорима, на име “златног доба“ којим нас задужује Александар Вучић, “повољним” кредитима и њиховим грејс периодом, за време кога ће галопирајућа светска рецесија и довођење нових и нових страних „инвеститора и инвестиција“ Србију и њене грађане претворити у црнце из афричких рудника дијаманата, шумадијско-подрињске пејсаже у филмове о Марсу, а Вучића извести на “сигурно”, попут Лабуса, Динкића, Ђелића…

На тих 7.000 евра додајте колико сте у “дозвољеном“ минусу, колико имате кредита за стан, кола, намештај, колико чекова и колико рата сте одвојили за ово и оно. Па се прерачунајте колико вас коштају ауто -путеви, брзе пруге, фабрике, Бор, Смедерево, Мајданпек, Милош Велики, Фиат и остале финансијске утопије које препумпавају џепове напредњачке “суццесс фее” Србије. Колико нас кошта ваздух који удишемо, вода коју пијемо, пестициди које гутамо, “бесплатно” школовање и лечење и вакцине које примамо?

А кад завучете руку у новчаник, прсти ће вам остати умазани још неосушеном бојом новоштанцованих новчаница треће смене Топчидера.

И на крају, шта је то „нешто“ што он хоће да добије у замену за све, а није му прошла ни подела, ни ЕУ, ни НАТО, ни Русија ни Кина, ни шеици ни мигранти, ни унутрашњи дијалог, ни борба против мафије нити победа над Короном?

Још један дан на власти – то он хоће да добије у замену за све што њима даје! То је тај синдром никад доста, хоћу још.

У ствари, то је борба за голи опстанак, јер сада већ и врапци виде – први дан без власти биће прва ноћ у затвору.

  • Изгубили смо много, али образ и српско срце још су ту.

Шта рећи, а не заплакати? Баш ти је велики образ, а још веће срце кад позиваш, подстичеш, подржаваш, финансираш, тероришеш и похваљујеш учествовање дела нашег народа у сепаратистичко-терористичким изборима који су противно твојим уставним и законским овлашћењима, противно Уставу и законима Републике Србије, противно важећој Резолуцији и противно међународном праву, одржани на делу територије Републике Србије, тамо где “немамо ништа”, осим народа, цркве, земље, тапије, историје и државности – територији АП КиМ. Велики су ти образ и срце кад си Србију поцепао границом, царином, правосуђем, полицијом, армијом, електро-енергетским системом и свему осталом што си у 48 углавном тајних уговора предао и обећао Албанцима на извол’те.

„Да само ми будемо губитници“ је финални скор твоје политике коју упорно покушаваш да превалиш на плећа свих грађана Србије који нису у твом издајничком табору. Али треба бити поштен и подвући да то није само твој “успех”, то је добро познати скор укупне црвено-црне-јуловске коалиције из времена бомбардовања Србије, коалиције која се захваљујући ДОС-у и његовим садашњим трулим остацима, повампирила и сиса крв Србији.

“Потребно нам је испуњавање свих обавеза које смо преузели и ми и Приштина, а само их ми испунили” – је врхунац циничности и дубине пропасти пацерско-дилетантске политике. Ми, грађани Србије, нисмо преузели никакве обавезе према “НДК”. То сте урадили ти и Дачић и ваше “евет ефендије”, супротно својим законским овлашћењима, супротно Уставу и супротно позитивном праву. Неће ти проћи покушај “делегирања” издаје, јер као “најбољи студент права” имао си прилике да научиш шта је Катоново правило – оно што је неваљано од почетка не може се оснажити протоком времена.

Ослобођена Србија неће корачати вашом стазом издаје и криминала.

Давор Калајжић, пензионисани службеник политичке канцеларије специјалног представника УНМИК-а