Почетна Колумна ВАШИНГТОНСКИ СПОРАЗУМ: ДЕ ФАКТО ИЗДАЈА

ВАШИНГТОНСКИ СПОРАЗУМ: ДЕ ФАКТО ИЗДАЈА

by Stefan Milanovic

Пише: Станисављев Владимир члан Савета за безбедност и одбрану покрет Ослобођење

Почетком септембра прошле године, Србија је понижена у Белој кући захваљујући Александру Вучићу, самопроглашеном „господару неба и земље, свега видљивог и невидљивог“. У Србији тобоже јаки и свемоћни, а у свету Мистер Сервилни, поново је показао да му је останак на власти и хедонизам оличен у моћи и материјалним добрима важнији од грађана Републике Србије, њене безбедности и Косовског завета. 

Безбедност је стање сигурности, одсуство опасности. Мистер Сервилни је у Вашингтону угрозио више врста безбедности, пре свега националну безбедност. Погледајмо шта је све обећано тим споразумом.

Измештање амбасаде Србије из Тел Авива у Јерусалим је бацање рукавица у очи целокупном исламском свету, као што је означавање Хезболаха за терористичку организацију бацање рукавица у очи Ирану. Не треба заборавити да је ова организација стратешки савезник Русије. Терористички напади су политички и/или верски мотивисани, изненадни и брутални. Циљ им је да застраше становништво. Терористи не поседују територију и немају подршку већег дела становништва. Претња од терористичких напада је реална уколико Мистер Сервилни примени у потпуности или већим делом Вашингтонски споразум. 

Према речима Ричарда Гренела, САД су гарант споразума између Србије и такозваног Косова. Ово се може назвати издајом, јер је склопљен правни аранжман са Косовом. Овим чином је Мистер Сервилни по ко зна који пут де факто признао Косово и Србији отежао преговарачку позицију. Мистер Сервилни је прекршио Устав Републике Србије, акт са највишом правном снагом, јер се у преамбили актуелног Митровданског Устава налази да су Косово и Метохија саставни и неотуђиви део Републике Србије. А у важећем Кривичном законику се налазе одредбе које јасно говоре да је признавање сецесије дела сопствене територије тешко кривично дело.

Србија према споразуму неће моћи у ових годину дана да лобира за повлачење признања лажне државе Косово, док се такозваном Косову омогућава да ради на лобирању за признање. Постоји релна опасност да до краја године такозвано Косово буде у Уједињеним нацијама. У овом случају отвара се могућност за велику Албанију, што је огромна претња по националну и регионалну безбедност. 

На КиМ има 16 милијарди тона лигнита и непроцењив број осталих руда, огромна имовина је у власништву Срба који су протерани, прогнани, систематски исељавани. Косово и Метохија су колевка нашег националног, културног и верског идентитета. Захваљујући Косовском завету смо обновили државу, после петсто година робства. Одрекнемо ли се Косовског завета и Светосавља, одрећићемо се себе. Мистер Сервилном ништа од тога није важни нити вредно.

Прошле године за време ванредног стања, овај издајник је предао Албанцима Газиводе и цео енергетски систем Србије на северу Косова, а још 2013. је заједно са првим радикалским дисидентом и црвеним кловном потписао Бриселски споразум и укинуо српске институције на Косову и Метохији. Некадашњи генерални секретар Српске радикалне странке и носач пивских гајби Вјекослава Шешеља стално прича о подели Косова и Метохије. Не сме бити поделе. Јужно од Ибра живи 60% Срба, а и највеће српске православне светиње су јужно од Ибра.

Вашингтонским споразумом, Мистер Сервилни се замерио Бриселу и ЕУ, јер их је одстранио из преговора, а окружени смо земљама ЕУ. Замерио се Русији, јер их је избацио из енергетске политике, а Кини се замерио, јер им је затворио врата за технологију. Замерио се и новој администрацији САД-а, јер је подржао Трампа, а Бајден је победио. Сви знамо да Џо Бајден није благонаклон према српским питањима, тек после овог неће бити благонаклон према нама. И на изборима за председника САД 2016. године Вучић је погрешио у подршци. Јавно је подржао Хилари Кллинтон и донирао јој 2 милиона долара наших пара, а победио је Доналд Трамп. 

Када је подржао Хилари Клинтон, на питање заштво је то урадио, одговорио је: “Зато што сам паметан!” Бил Клинтон га тапше по рамену, Тони Блер га саветује, а Герхард Шредер му држи говор на страначком митингу, на годишњици НАТО агресије. То се зове издајник! Спроводи ЛДП-ову политику са радикалском реториком. Не зна се шта је горе од ова два. И зато мора да падне.

 Зато – устај Србине! Догодине у Призрену!

Станисављев Владимир члан Савета за безбедност и одбрану покрет Ослобођење