Почетна Актуелно Комунисти траже да се постави биста Си Ђинпинга у Новом Београду

Комунисти траже да се постави биста Си Ђинпинга у Новом Београду

by pera

Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) поднеће иницијативу да се председнику Кине Си Ђинпингу постави биста у Парку пријатељства у Новом Београду, недалеко од амбасаде те земље која је бомбардована 1999. године.

Генерални секретар НКПЈ Александар Бањанац изјавио је на конференцији за новинаре у Медија центру да тим чином треба да се ода захвалност и пошта народу Кине, Комунистичкој паритји и “другу Си Ђинпингу”.

Бањанац је образложио да је Кина од почетка епидемије била уз Србију, да је послала делегацију лекара, као и да су из те земље набављене две трећине вакцина против корона вируса.

“На тај начин народ Србије треба да захвали народу Кине и другу Си Ђинпингу. Велика већина народа у Србији у Си Ђинпингу и Комунистичкој партији Кине види као своје савезнике”, додао је он.

Бањанац је рекао да ће званични захтев упутити надлежним републичким и градским органима, као и председнику Србије Александру Вучићу.

Он је подсетио да је омладина НКПЈ СКОЈ прошле године покренула иницијативу да Си Ђинпинг добије улицу у Београду, али да им је речено да је за то потребно да особа буде мртва најмање пет година.

“Ми, наравно, желимо добро здравље и дуг живот другу Си Ђинпингу”, истакао је он.

Бета