Почетна Актуелно Beograd dobija bistu Si Đinpinga?

Beograd dobija bistu Si Đinpinga?

by pera

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) predali su zvanični zahtev predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću da Beograd dobije bistu predsednika NR Kine Si Đinpinga. Postavljanjem biste Si Đinpingu naša zemlja bi se na dostojan i simboličan način odužila narodu NR Kine i njihovom lideru, na velikoj pomoći i doprinosu u borbi sa koronavirusom u Srbiji.

Bista predsedniku NR Kine bi najbolje da bude postavljena u Parku prijateljstva na Novom Beogradu, nedaleko od ambasade Kine koja je bombardovana 1999. godine. Razlog naše inicijative za podizanja biste predsedniku Kine je taj što je ova prijateljske zemlja od početka epidemije bila uz Srbiju. NR Kina je poslala delegaciju lekara na samom početku epidemije u Srbiju, a iz socijalističke Kine nabavljene su dve trećine vakcina protiv korona virusa kojima su vakcinisani naši građani.

Na taj način, narod Srbije trebalo bi da se zahvali narodu Kine i drugu Si Đinpingu. Velika većina naroda u Srbiji u Si Đinpingu i Komunističkoj partiji Kine, koja ove godine obeležava veliki jubilej, 100 godina od osnivanja, vidi kao svoje iskrene prijatelje. Podsećamo da je Kina stavila veto u Savetu bezbednosti Ujedinih nacija kada je NATO otpočeo zločinačku agresiju na našu zemlje, a takođe socijalistička Kina ne priznaje lažnu državu Kosovo. Dok su nas drugi gađali osiromašenim uranijumom, i danas posle 22 godine i dalje smatraju to opravdanim, Kina nam je uvek samo pomagala i branila naše interese.

Kinezi su bili najbrojniji inostrani gosti u Srbiji pre epidemije, a bista će samo proširiti interesovanje građana ove prijateljske zemlje za posetu Srbiji. NKPJ i SKOJ su predali pismo i Vladi Republike Srbije i gradonačelniku Beograda sa istim zahtevom. NKPJ i SKOJ smtraju da na ovaj način, naša zemlja će se odužiti dostojanstveno i simbolično činom zahvalnosti, kako se nikada ne bi zaboravili pravi prijatelj.

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije, 23. 04. 2021.