Почетна Колумна Млађа Ђорђевић: Дијалог власти и опозиције, фарса у најави

Млађа Ђорђевић: Дијалог власти и опозиције, фарса у најави

by Stefan Milanovic

Уочи данашњег међустраначког дијалога власти и опозиције, без посредства представника Европске уније, лидери странка које ће учествовати у дијалогу истичу за Данас да од власти и председника СНС Александра Вучића очекују да озбиљно размотре њихове предлоге за побољшање изборних услова и стање медијског плурализма.

Тим поводом, на својим друштвеним мрежама се огласио и Млађа Ђорђевић, председник покрета Ослобођење. Текст који се налази на Фејсбуку и Твитер профилу Млађана Ђорђевића, преносимо у целости.

“Део тзв. “опозиције” иде да моли Вучића да размотри њихове предлоге, ако може бар мало да ублажи медијску ситуацију и бар мало да допусти да избори у Србији личе на демократске.Иду по мрвице са Вучићевог стола, а он се задовољно смешка. Иако све те ствари које ће га молити и које ће зависити од његове воље већ стоје у слову Устава Србије и морају да се поштују!

Вучићу то одговара. Његов циљ је да намами опозицију назад у изборни процес. Да ви лепо изађете на изборе, а да СНС онда Бриселу, Берлину и Вашингтону може да покаже да је у Србији демократија. Изласком на изборе пристајете на све што ће вам се тамо десити: на црне џипове, батинаше, опструкције и препреке, затворене медије, хистеричне таблоиде, функционерску кампању, бугарске возове, малверзације и преваре.

А кад се због тога будете бунили након избора, Вучић ће да каже – шта желите, јесте пристали на изборе, молим лепо, поштено сте поражени. Посебно је комично што ће овај састанак као “неутрални судија” водити Ивица Дачић, од почетка део режима, а појавиће се и Вучић у својству председника СНС. Драге моје овце из опозиције, идете на састанак који води лисица, а појавиће се и вук.

Ето тако то изгледа.Додуше кад видим листу учесника, све ми је јасно. ДСС, ПОКС, Двери, СРС, СПАС и Доста је било. Није ми јасно шта Двери раде овде, све остало су подружнице СНС, које служе да поделе гласаче и да спрече стварање заједничког опозиционог фронта. Фарса!”, написао је Млађа Ђорђевић.