Почетна КУЛТУРНА ПОЛИТИКА Додик да повуче сагласност за НАТО вежбу на Мањачи

Додик да повуче сагласност за НАТО вежбу на Мањачи

by Stefan Milanovic

Демократски народни савез позива српског члана Председништва БиХ Милорада Додика да испуни своје предизборно обећање и повуче своју сагласност на одржавање НАТО вежбе ”Брзи одговор 21” на Мањачи и у Гламочу. Подсећамо Додика да је на изборима 2018.године победио на платформи војне неутралности.

Милорад Додик добио је подршку народа 2018 када је рекао: ”Људи у Републици Српској морају бити свесни да такве вежбе нису у нашем интересу. Имамо негативно искуство са НАТО-ом, који нас је бомбардовао. Ја нисам ирационалан, знам шта је НАТО, шта је моћ Запада, али не можете дозволити да вечно будете понижени”!?

ДНС позива Милорада Додика да, пре него што усвоји и у Брисел пошаље овогодишњи АНП прекрштен у ”Програм реформи 2021”, што је нови корак ка чланству у НАТО-у иначе војно неутралне Републике Српске, пита грађане Републике Српске на референдуму шта о томе мисле.

“Пре било какве злоупотребе националног интереса и осећања за потребе изборне кампање подсећамо Милорада Додика да су пут ка чланству у НАТО-у и независност Републике Српске у директној колизији, па би био ред да се одлучи да ли је за снажну БиХ, чланицу НАТО-а, или независну Републику Српску!?”, саопштено је из ДНС.

(БН)