Почетна Колумна ПОКРЕТ ОСЛОБОЂЕЊЕ ПОВОДОМ ДАНА ПОБЕДЕ: КОСОВО ЈЕ СРБИЈА

ПОКРЕТ ОСЛОБОЂЕЊЕ ПОВОДОМ ДАНА ПОБЕДЕ: КОСОВО ЈЕ СРБИЈА

by Stefan Milanovic

Активисти покрета Ослобођење окупили су се данас испред делегације Европске уније у Београду, а поводом Дана Европе и Дана победе у Другом светском рату. Они су истакли транспарент „Нека чују Вучић и Европска унија – Косово је било и остаће Србија“.

Председник Ослобођења Млађан Ђорђевић је том приликом изјавио да су дошли да подсете делегацију ЕУ шта су то европске вредности.

„Европска вредност је владавина права и поштовање закона. Косовска једнострано проглашена независност је илегална и покушава се остварити бруталном силом и преваром“, рекао је он.

Ђорђевић је овом приликом реаговао и на јучерашњу изјаву председника Србије Александра Вучића да су “пуноправно чланство у ЕУ уз компромисно решење о питању Косова и Метохије начин да остваримо циљ и нашу земљу учинимо уређеном и успешном”:

“Постављам питање издајнику Александру Вучићу какав је то компромис када је статус Косова и Метохије већ решен Уставом Србије, Резолуцијом 1244 Савета безбедности, вољом српског народа и ставом Српске православне цркве. Александар Вучић може да располаже имовином свог јајиначког клана, или својом кућом у Чипуљићима, али Косово и Метохија припадају српском народу који никада неће пристати на уцене попут условљавања чланства у ЕУ по цену одрицања од 17% своје територије”, рекао је Ђорђевић.

Ђорђевић је подсетио да је од 2012. до данас режим Александра Вучића потписао 48 различитих споразума са Приштином, на основу којих се Србија одрекла суверенитета на Косову и Метохији у практично свим областима. 

„Сада нам спремају и последњи, правно обавезујући споразум којим ће Вучићев режим да призна Косово и дозволи му чланство у Уједињеним нацијама. Упозоравамо Александра Вучића – то неће проћи! Српски народ то неће дозволити“, закључио је председник покрета Ослобођење.