Почетна Колумна КОСОВИЋ (ОСЛОБОЂЕЊЕ): СМЕЊУЈУ АМБАСАДОРА КОЈИ ЈЕ СПРОВОДИО ЊИХОВУ ПОЛИТИКУ

КОСОВИЋ (ОСЛОБОЂЕЊЕ): СМЕЊУЈУ АМБАСАДОРА КОЈИ ЈЕ СПРОВОДИО ЊИХОВУ ПОЛИТИКУ

by Stefan Milanovic

Генерални секретар покрета Ослобођење Никола Косовић огласио се данас поводом вести да је министар спољних послова опозвао амбасадора Србије у Пољској Николу Зуровца, јер је овај са још 40 дипломатских представника потписао писмо подршке тамошњој ЛГБТ заједници. 

Косовић је овај потез оценио као још један доказ да је спољна политика Србије „шизофрена и безглава“. 

„Нико у овом режиму више није сигуран за шта се залажу, они су као ненавођени дипломатски пројектили. Па сам Вучић је у септембру потписао Вашингтонски споразум у коме једна од тачака експлицитно обавезује потписнике да глобално промовишу ЛГБТ права“, каже генерални секретар Ослобођења.

Он је оценио да је амбасадор опозван јер је покушавао да спроводи политику актуелне владе, а како каже, изгледа да се Вучићу „не свиђа сопствена политика“.

Косовић такође додаје да изгледа шизофрено када режим који маше по свету са чињеницом да има „премијерку из ЛГБТ заједнице и да усваја закон о истополним партнерствима“, сада због тога смењује сопствене амбасадоре.

„Али то је слика и прилика њихове спољне политике. Мени се чини да они више не знају где ударају“, закључује Косовић. 

Из покрета Ослобођење су саопштили да они сматрају да амбасадор заиста треба да буде опозван због промоције ЛГБТ права и мешања у интерне ствари друге државе, али да је лицемерно и непринципијелно када то чини режим који јавно промовише иста та права.