Почетна Uncategorized Ко стоји иза напада на Славена Ристића?

Ко стоји иза напада на Славена Ристића?

by Stefan Milanovic

У последњих неколико дана на свом опскурном блогу Слободан Васковић написао је неколико текстова у којима је изнео велики број лажи и личних увреда на рачун Славена Ристићу. Када се знају најновије активности привредника Славена Ристића који је јавно рекао да је један од оснивача и главни иницијатор покретања Републичке странке Српске, али и када се зна прошлост Слободана Васковића остаје питање шта је позадина оваквих напада?

Славен Ристић је у Републику Српску се вратио као финансијски обезбјеђен човјек са пословним контактима из цијелог свијета искористивши их како би опоравио посрнулог гиганта и запослио велики број људи обезбједивши им посао и прилику да остану у Републици Српској, раде и живе у својој земљи.

Технички ремонт Братунац је подигао на завидан ниво и поставио свјетске стандарде који су препознатљиви у намјенској индустрији широм свијета, а кроз године рада и искуства стекло се довољно знања и покренуто је неколико сопствених производа међу којима су свакако најпрепознатљивији оклопно возило Деспот и пиштољ Вампир РС9.

Управо ова два производа су примјер како се из Републике Српске можете борити равноправно на свјетском тржишту ако имате довољно квалитетан производ, а резултати доказују да су ови производи то свакако јесу, па је тако ова фирма наступила на бројним међународним сајмовима међу којима се свакако издваја најјачи сајам намјенске индустрије у Абу Дабију на којима је фирма из Братунца склопила велике пословне уговоре због чега је проширивала своје погоне за производњу. Тако данас ова компанија 95% својих производа извози у иностранство, због чега је њен значај за привреду Републике Српске још већи.

А онда се на овакву причу појави професионални балетан са улогом блогера који без икаквог повода објави серију текстова у којој објави апсолутне лажи покушавајући да нанесе штету Техничком ремонту Братунац, али и власнику ове компаније Славену Ристићу због чега се поставља питање шта је позадина оваквих напада и покушаја измишљања нове афере?

Да ли је у питању улазак у политику и ко се уплашио снаге најмлађе политичке странке у Републици Српској, ко стоји иза текстова и до када ће се слободно и без судске одговорности лагати и клеветати свако ко није погодан одређеним моћницима?

Да ли је Ристић уласком у политику као остварен и успјешан човјек који има више од хиљаду људи запослених у својим компанијама и који се схвата кључне проблеме привреде и зна како их треба рјешавати засметао онима који у политици виде једино прилику за лично богаћење?

Колико кошта напад на човјека који редовно исплаћује плате и који је у епидемији све ресурсе ставио на располагање Републици Српској и до када ће се без казне износити лажи ко је не штете само Славену Ристићу него угрожавају углед компаније и пријете да хиљаду људи остане без посла на чему би политички лешинари покушали профитирати.

Ово су само нека од питања која се постављају ових дана, једно је сигурно, Васковић није сам смислио ове текстове.