Kako odabrati najlepši verenički prsten za svoju damu?

Čin veridbe jedan je od najvažnijih životnih koraka, na koji se odlučuju pre svega muškarci kada žele da zaprose svoju nežniju polovinu. Za taj, ne tako jednostavan poduhvat, potrebno je mnogo hrabrosti, neka zanimljivija ideja i naravno neizostavan element – odgovarajući prsten, koji će izazvati oduševljenje. 

Verenički prsten osnovni je detalj na osnovu kojeg se pravi ključni korak prosidbe, tako što se uz glasno „da“ stavlja na ruku voljene osobe. Da bi bio pun pogodak, važno je da prsten odgovara osobi za koju se bira u svakom pogledu, bilo da je u pitanju veličina i dimenzije, oblik, detalji, estetika i generalno kompletan izgled komada nakita. 

Značaj odabira odgovarajuće veličine prstena za veridbu

Veoma je važno da se kupi odgovarajući verenički prsten, pre svega sa aspekta dimenzija, odnosno veličine. Naravno, dogodi se nekada da je potrebno skratiti obim za broj ili dva, što je mnogo bolja varijanta nego kupiti manji prsten u odnosu na potrebnu veličinu. Ipak, savet je da se razmotri postojeći nakit koji voljena osoba već nosi, čak i uzme neosetno prsten i odnese u zlataru radi provere veličine. 

Takođe, i sa aspekta drugih dimenzija – debljine i širine, verenički prsten treba da odgovara samom činu prosidbe, ali i da bude udoban i komforan za svakodnevno nošenje. S obzirom da se jednom kupuje za buduću suprugu, važno je biti pažljiv u odabiru i posvetiti vreme.

Boja zlata kao važan faktor oduševljenja

Svaka osoba preferira neku od boja zlata – belo, žuto, roze ili njihovu kombinaciju. Kada se bira verenički prsten može biti kupljen dizajn u jednoj ili kombinaciji određenih boja zlata, u zavisnosti od ukusa i preferencija buduće supruge. S obzirom da veliki broj žena nosi svakodnevno nakit, nije teško zaključiti da li se preferira belo ili žuto zlato, atraktivno roze, dodatak platine, drago kamenje ili drugi efektni detalji i tonovi koji se koriste i prilikom izrade raznovrsnog vereničkog prstenja. 

Zbog toga, bitno je razmotriti preferencije žene, što se može utvrditi nekada čak i u neobaveznom razgovoru. Danas je veoma popularna i kombinacija boja, a savet stručnjaka u ovoj oblasti jeste da se uvek odabere zlato, nikako srebro za veridbu.

Estetski detalji kao odraz ličnog ukusa i stila

Pravi verenički prsten jeste onaj koji će voljenu osobu sigurno ostaviti bez teksta, daha i sa neizmernom dozom oduševljenja. Naravno, kako to nije baš lako ostvariti, često verenički prsten na putu do izbora idealnog zahteva mnogo truda, posvećenosti i istraživanja bez umora i odlaganja. 

Estetski detalji predstavljaju važne elemente ukupnog utiska koji će prsten za čin veridbe ostaviti na voljenu ženu, zbog čega se i ulaže značajan trud prilikom razgledanja bogate i raznovrsne ponude u zlatarama. Najbolje je proceniti kakav nakit žena nosi svakodnevno, razgledanjem i obraćanjem pažnje na detalje, a takođe u razgovoru može se neobavezno pomenuti omiljeni izgled prstena, veličina kamena i slično.

Verenički prsten je veoma važno da bude odabran u skladu sa željama, očekivanjima i potrebama voljene osobe, a u skladu sa raspoloživim budžetom. Svakako, oduševljenja će biti u izobilju, ali je još reakcija intenzivnija i iznenađenje veće ukoliko se detaljno osmisli prosidba i upotpuni najlepšim prstenom.