Lasersko podizanje kapaka – prednosti ove savremene metode

podizanje kapaka

Koža oko očiju spada u najosetljiviju regiju na licu s obzirom da vremenom gubi na elastičnosti.

Pored toga, itekako je podložna raznoraznim faktorima iz okruženja, kao što su UV zračenje, zagađen vazduh, izloženost duvanskom dimu i sl. Zbog toga je bitno na vreme krenuti sa negom kože oko očiju a ukoliko je potrebno podvrgnuti se i određenoj hirurškoj intervenciji. Ovde pre svega mislimo na operaciju kapaka laserskim putem, kao najsavremeniji način zatezanja kože oko očiju poslednjih nekoliko godina. 

Blefaroplastika – sve što biste trebali da znate o ovom hirurškom zahvatu

Kako starimo, u nekom trenutku dolazi do slabljenja tonusa mišića, pa koža gubi na elastičnosti i sjaju. Kao posledica starenja pojavljuje se višak kože kako na gornjim tako i na donjim kapcima, prve bore kao i tamni kolutovi ispod očiju. Ukoliko imate genetske predispozicije za spuštene kapke, to je dodatan razlog da razmislite o podmlađivanju kože oko očiju. 

Estetski hirurzi iz oblasti oftamologije danas rade potpuno bezbolno i efikasno zatezanje kože kapaka, a nakon intervencije koža oko očiju dobija na elastičnosti i sjaju. Pogled postaje jasniji, a sa estetskog stanovišta pacijent dobija potpuno nov mladalački izgled. Zahvat se obavlja neinvazivnom metodom tj. laserskim putem pa se pacijent istog dana nakon operacije pušta kući. 

Ako vas zanima lasersko podizanje kapaka cena može varirati

Naime, kada kažemo lasersko podizanje kapaka cena zavisi od toga da li se radi operacija kompletne očne regije ili je reč o pojedinačnoj regiji (samo operacija gornjih ili donjih kapaka).  Pa tako, ako ste zainteresovani za blefaroplastiku celokupne očne regije, za nju ćete morati da izdvojite nešto više novca. 

Na vama je da za početak zakažete pregled kod hirurga oftamologa koji će vam dati adekvatne savete oko same nege kože oko očiju i uputi vas na operaciju ukoliko ima potrebe za njom. 

Ako ste zainteresovani za operaciju kapaka u našem glavnom gradu, najbolji oftamolog i okuloplastični hirurg u Beogradu je doktor Zoran Žikić. 

Operacija gornjih i donjih kapaka se obavlja pod lokalnom anestezijom

Pacijenti koji se podvrgnu ovoj intervenciji su sve vreme svesni celokupne intervencije s obzirom da se blefaroplastika izvodi u lokalnoj anesteziji. Nakon operacije, pacijenti istog dana se puštaju kući uz pridržavanje saveta hirurga. Ožiljak napravljen rezom već nakon nedelju- dve nestaje, a koža oko očiju dobija potpuno nov, mladalački izgled. Reč je o neinvazivnoj metodi koja se obavlja uz pomoć najsavremenije medicinske opreme čime se pacijentima omogućava brz i lak oporavak nakon same intervencije. 

Kako izgleda oporavak pacijenta nako operacije kapaka?

Za početak, preporuka je da pacijenti miruju i izbegavaju direktno izlaganje sunčevoj svetlosti. Kako bi se smanjio otok i crvenilo, s vremena na vreme na tretiran predeo oko očiju treba stavljati hladne obloge. Sedam dana nakon operacije potrebno je otići na kontrolu na kojoj se skidaju konci. Nakon toga, pacijenti se mogu vratiti svakodnevnim aktivnostima tj. normalnom toku života. 

Ukoliko imate bilo kakvih nedoumica oko same intervencije, uvek možete da zakažete konsultativni pregled u nekoj privatnoj očnoj klinici gde ćete nakon pregleda dobiti savet od okuloplastičnog hirurga oko vašeg trenutnog zdravstvenog i estetskog izgleda kože u predelu očne regije.