Zašto je face lifting u stomatološkoj ordinaciji dobra odluka?

Neinvazivne anti-age metode su izuzetno popularne jer se brzo i lako dolazi do vidljivih efekata podmlađivanja lica i tela. Nije potreban oporavak, a koža je preporođena na prirodan način.

Poslednja u nizu inovacija u ovoj oblasti jeste da se usluge ubrizgavanja hijalurona i sprovođenja tretmana za zatezanje lica sve češće izvode i u stomatološkim ordinacijama pa se mnogi pitaju da li je to pravi izbor. 

Postoje brojne prednosti koje donosi ova opcija pa je važno da pacijenti znaju šta dobijaju ako izaberu ovu opciju.

  1. Visoki sanitarni propisi

Stomatološka ordinacija je jedan od najboljih izbora za fejslifting metode jer je reč o sterilnom prostoru koji je već prilagođen izvođenju procedura koje uključuju ubrizgavanje seruma u vilicu i desni.

Upravo to je odlično i sa stanovišta tretmana koji se sada najviše traže jer se i hijaluron, i botoks i mezoterapija ubrizgavaju u potkožni sloj ili mišić što se ne razlikuje od metoda koje se izvode na zubima i desnima.

Jasno je koliko su stomatološke ordinacije inače sterilne i vode brigu o svom priboru pa su odlična mesta za primenu savremenih metoda za zatezanje kože lica i dekoltea.

  1. Botoks i hijaluronski fileri – cena, kvalitet i veština ubacivanja

Jedan od najčešćih metoda koje se biraju jeste ubrizgavanje hijalurona koji je i prirodni sastojak kože pa donosi najbolje rezultate podmlađivanja i kod mlađih i kod starijih osoba. Ipak, treba biti obazriv pri biranju gde će se tretmani sprovoditi jer i od kvaliteta materijala jako zavisi kakvi će rezultati biti.

Ako su izbor hijaluronski fileri cena ne sme biti jedina odrednica jer od lošeg sastava se mogu javiti grudvice, nepravilno popunjavanje, ali i alergije pa je obraćanje stomatološkoj ordinaciji svakako najbolji izbor.

Reč je o tome da su u pitanju stručne osobe, lekari koji su prošli dodatne obuke i znaju sve rizike i opasnosti  tako da je pacijent sigurniji, a rezultat bolji.

Slično važi i za botoks koji se ubrizgava u mišić i izuzetno je važno da se pravilno aplicira, ne samo da bi se dobio željeni rezultat, već i da ne bi došlo do komplikacija.

Stomatolozi poznaju ljudsku anatomiju i već su obučeni za injektivno ubacivanje materijala pod kožu i vode računa o pravilima za dobar rezultat. Osim toga, u pitanju su lekari koji znaju šta da rade u slučaju bilo kakvih neželjenih reakcija, a svakako da imaju punu opremu za takve situacije.

  1. Mogućnosti za primenu specifičnih procedura kao što je mezoterapija

Jedan od najtraženijih postupaka je mezoterapija. Reč je hijaluronskim filerima koji sadrži specifičnu kombinaciju vitamina i minerala koji su prilagođeni individualnim problemima sa kožom svakog pacijenta.

Kada je u pitanju mezoterapija cena je svakako viša, ali su zato i rezultati bolji, a efekat dugotrajniji. Razlog za to se nalazi i u činjenici da se mezokoktel ubrizgava  dublje u potkožni sloj, sve do mikrocirkulacije pa se vitamini efikasnije raznose kroz epiderm, a koža se zateže, vraća jedrinu i elastičnost. Upravo ovakvi postupci se mogu dobiti u stomatološkoj ordinaciji jer će lekar pravilno proceniti zdravlje  i potrebe kože i pružiti i dodatne procedure za efikasnu revitalizaciju kože.

Pažljivo odaberite ko će vam raditi postupke za podmlađivanje jer od toga zavisi kakav će biti rezultat. Čak i najbezazlenije procedure mogu biti opasne pa upravo zbog toga je važno svoju lepotu unaprediti u proverenim klinikama i stomatološkim ordinacijama.