Savremenost i opremljenost najbolje optičarske radnje danas

Naočare za vid postale su neizostavan aksesoar, čak i deo autfita velikog broja osoba, prvenstveno zbog sve češćeg slučaja pojave problema sa slabom preglednošću i jasnoćom slike. Kao važan element izgleda, izuzetno je bitno da budu odgovarajuće u svakom pogledu – estetike, performansi, materijala i lakoće svakodnevnog nošenja. 

Savremene i inovativno opremljene optičarske radnje obezbeđuju pronalazak idealnog modela naočara za vid ili zaštitu od sunca, kontaktnih sočiva i brojnih sredstava, koji će učiniti da pogled na blizinu ili daljinu bude prosto savršen. Uz to, niz dodatnih usluga, kao i obezbeđivanje pregleda oftalmologa dolaskom u prodajni objekat, prednosti su zbog kojih su ovakve radnje izuzetno važne kupcima.

Pregled se realizuje direktno u radnji

Oftalmološki, odnosno pregled očnog lekara uslov je za odabir i pronalazak idealnih naočara za vid ili kontaktnih sočiva u asortimanu optičarske radnje. Nekada je bilo potrebno dobiti uput za odlazak kod očnog lekara, čekati na slobodne termine sa nestrpljenjem i uz duge periode zakazivanja od poziva iščekivati datum odlaska. 

Danas je moguće ovaj pregled obaviti u prostoru optičarske radnje, koje ih zakazuju uz obezbeđivanje dolaska očnog lekara određenim danima u sam objekat, što olakšava i ubrzava proceduru pronalaska idealnih naočara. Na osnovu pregleda ustanoviće se da li su potrebne naočare sa dioptrijom ili sočiva za oba oka pojedinačno, a zatim i pružiti sve neophodne preporuke i konsultacije kako bi se dobila sigurnost da je sve kako treba. 

Korišćenje najboljih uređaja pruža preciznu dijagnozu

Moderno opremljene optičarske radnje imaju bogat sadržaj uređaja, odnosno aparata, instrumenata i dodatne opreme za realizaciju pregleda oka i utvrđivanja potreba za dioptrijskim naočarima, pojavama katarakte i slično. Korišćenjem savremenih uređaja – kamera za snimanje rožnjače, zenica, retine, zatim monitora za testiranje vida, uz instrument stolove, špalt lampe, optotipe, probne ramove i ultrazvučne aparate i mnogih drugih, dobija se detaljan uvid u zdravlje oka i definiše dijagnoza. 

Laserske platforme pružaju uspostavljanje dijagnoze uz laserske talase, dok se ultrazvučni sistem koristi za pahimetriju i detaljan uvid u stanje očnog dna i površine. Različiti laseri mogu biti i višenamenski, kako bi se ispratilo stanje osobe, i utvrdilo da li postoje određene promene – katarakta, glaukom i slično.

Veliki broj raspoloživih modela i tipova naočara

U bogatom asortimanu optičarske radnje može se pronaći veliki broj naočara za vid ili zaštitu od sunca, kao i kontaktnih sočiva, koji potiču od renomiranih domaćih i stranih proizvođača. Razvrstani prema brendovima, razlikuju se i prema boji stakala – providna, žuta, braon, siva, crna i mnoga druga, zatim njihovom obliku i dimenzijama, kao i specijalnim dodatnim zaštitnim slojevima. 

Takođe, sve naočare razlikuju se i na osnovu oblika rama, materijala izrade – plastike, metala, gume i kombinacije, kao i namene. Višenamenske naočare – multifokalne su posebno popularne u modernom vremenu, kao modeli koji se nose u svim prilikama, za sve potrebe unapređenja vida uz nekoliko dioptrijskih prelaza u vidu peščanog sata.

Najbolje optičarske radnje danas su inovativno opremljene u pogledu uređaja za realizaciju pregleda oftalmologa, inovativnih modela naočara za vid i zaštitu od sunca, kao i dodatne opreme. Renomirane radnje neguju tradiciju dobrog kvaliteta, pa u svom asortimanu nude vrhunske artikle uz sjajne cene, pogodnosti i akcije, što raduje kupce i čini ih lojalnim.