Kada je iznajmljivanje makazaste platforme opravdana odluka?

Jedna od najkorisnijih mašina u visokogradnji jeste i makazasta platforma, mašina koja služi za bezbedno i sigurno podizanje tereta i ljudi na veliku visinu. Ima višestruku primenu pa građevinske firme imaju opravdane dileme da li je iznajmiti ili je bolje uložiti u kupovinu i trajno posedovanje. 

Bezbedno i brzo podizanje i spuštanje tereta je postalo imperativ pa se iznajmljivanje makazaste platforme preporučuje u svakom slučaju visokogradnje. Radnici imaju mogućnost da se obezbede sa vezivanjem za ogradu, ali i da bezbedno rade na stabilnoj platformi, uz sav materijal koji radnik može da ima uz sebe. To omogućava rad na fasadama, radove na unutrašnjem prostoru ili na krovu, bezbedno i sigurno svaki put.

Troškovi najma i kupovine su različite, ali i dobijene prednosti sa jednom i drugom odlukom. Zbog toga je važno doneti najbolju odluku, onu koja će doneti najveću korist.

Makazaste platforme – iznajmljivanje modela koji odgovaraju konkretnom poslu

Postoje različite makazaste platforme, od onih koje nose do 230kg na visinu od 7m pa do onih koje podižu 350kg na preko 13m visine. Nude se mašine sa električnim i dizel motorom, različitih dimenzija i karakteristika. 

Svaka od njih donosi najbolje prednosti za konkretne građevinske radove pa je zato mnogo efikasnije da, kada su u pitanju makazaste platforme iznajmljivanje bude prva opcija jer se iznajmljuje adekvatna mašina samo u periodu koji je neophodan za rad.

U slučaju kupovine, vi kao izvođač radova posedujete samo jednu mašinu koja služi i onda kada bi odgovarali manji modeli što automatski znači veće troškove, ali i onda kada su potrebne mnogo veće mašine.

U slučaju najma, svaki put ćete imati odgovarajući pogon i mašinu onih performansi koja daje najbolje rezultate pa će gradnja biti brža i efikasnija nego kada se koristi samo jedan model za svaki posao.

Iznajmljivanje makazaste platforme može da uštedi novac

Iako se makazasta platforma koristi kod svake visokogradnje ona ne mora nužno da se angažuje tokom čitavog perioda pa je najbolje kada se angažovanje plaća samo tokom samog rada, a svako servisiranje, održavanje i skladištenje je na teretu firme koja se bavi iznajmljivanjem mašina za nisko i visokogradnju.

Upravo zbog toga što se kod makazaste platforme iznajmljivanje vrši samo onda kada su ove mašine potrebne štedi se novac jer je kupovina velika investicija, čak i ako je u pitanju kupovina polovne mašine.

Odlukom o iznajmljivanju mnoge firme smanjuju svoje troškove što utiče na cenu gradnje i veću zaradu pa je saradnja sa firmama koje se bave uvozom, prodajom i iznajmljivanjem građevinske opreme neophodna kod svakog posla.

Građevinarstvo je postalo izuzetno dinamično pa se danas za manje od godinu dana sazida čitava zgrada i usele stanari. Da bi se podigla efikasnost gradnje neophodne su mašine za visokogradnju koje ubrzavaju izvođenje radova i podižu bezbednost rada svih radnika na gradilištu.Jedna od takvih koje su neophodne jeste i makazasta platforma koja se koristi i u procesu zidanja i kod završnih radova. Za svaki posao su potrebni različiti modeli pa građevinske firma najčešće pristaju na iznajmljivanje jer im to donosi velike uštede i lakše izvođenje najrazličitijih poslova uz veću bezbednost zaposlenih.